Atracții naturale în comuna Teliucu Inferior - Tara Hategului Tinutul Padurenilor

Go to content

Main menu:

Atracții naturale în comuna Teliucu Inferior

Ținutul Pădurenilor > Teliucu Inferior
1. Lacul Cinciș
Lacul Cinciș este un lac de acumulare din jud. Hunedoara. Lacul Cinciș este de unul dintre cele mai mari lacuri din Transilvania, acesta avand o adancime de 48m, si o suprafata de aproximativ 200 ha, este situat in partea sud-vestică a României la 15 km de Municipiul Hunedoara.
Sezonul turistic de vârf, se întinde de la începutul lunii iunie până la sfârșitul lui august.Temperatura medie a apei este de 18 °C. făcând posibil înotul.

Principalele atracții turistice sunt reprezentate de pescuit, sporturi nautice, vizitarea obiectivelor turistice din zonă.

Țărmul nordic al lacului este alcătuit din plaje, în timp ce țărmul sudic este alcătuit din dealuri și păduri. În jurul lacului sunt 2 camping-uri, 3 moteluri și mai multe pensiuni, numeroase vile (particulare sau destinate turiștilor) o sala de popice, etc.
În perioada comunistă, autorităţile strămutau satul Cincis pentru a amenaja un lac de acumulare, ocazie cu care 150 de familii au fost obligate să-şi părăsească atunci casele. Iar când apele au început să acopere satul, două biserici au căzut pradă noului lac, cu cimitire cu tot. În scurt timp, sătenii au început să observe fenomene ciudate în zonă.
Zona de agrement a lacului Cinciş, în apropierea satului Cinciş -Cerna
Zona este cunoscută din anul 1964, când s-a format lacul artificial de acumulare.

În zonă sunt construite numeroase structuri de cazare şi case de vacanţă. Mai este amenajat un camping, unde se poate practica pescuitul şi canotajul.
Motel Cinciș
Pe lângă camping sau pensiunile din zonă, o solușie elegantă pentru cazare și masă este Motelul Cinciș.
 
Acest site nu reprezintă neapărat poziția guvernului Elvețian, nici nu implică o responsabilitate din partea acestuia.
Autorii dețin în totalitate responsabilitatea pentru conținutul publicat.
Vizualizați întreg conținutul la rezoluție de cel puțin 720 pixel.
Back to content | Back to main menu